Richard Branson heeft nu ook verstand van autosport? De Britse miljardair die in 2009 met zijn neus is de boter viel als sponsor van BrawnGP, gelooft dat de elektrische raceklasse een alternatief voor de Formule 1 kan worden.

Ik zie het gebeuren dat binnen vier of vijf jaar, er meer mensen zullen kijken naar Formule E-races dan naar de Formule 1, zo orakelt de serieel entrepreneur. Formule E zal groeien en snel ook, omdat groene energie ook snel zal groeien.

Maar FIA-president Jean Todt vindt de vergelijking tussen de F1 en FE mank gaan. Het is onzin om dergelijke vergelijkingen te maken. Dat is net als Londen vergelijken met een kuststadje. De budgetten zijn anders, de opzet is ook heel anders waar de FE met twee auto per coureurs rijdt.

We hebben de Formule 1 nodig als de top van de autosport, zoals we de Endurance kampioenschap, toerwagens en de rally’s nodig hebben. Daar past ook de Formule E in., aldus de Fransman.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!