Hij was een uur en veertig minuten te laat, maar hij maakte wel een flitsende entree. Christijan Albers scheurde de eerste offici�le kilometers in de F1 bolide van Minardi in de binnenstad van Amsterdam.

Van het Rembrandtplein naar de Regulierbreestraat. Even vol gas en onmiddellijk gierend in de remmen. De politie was paraat, hield de honderde geduldige toeschouwers achter de hekken en leidde het normale verkeer om.

Albers zei na het uitstappen: “Harder dan 80 km/u heb ik niet gereden, mij te gevaarlijk met al die mensen langs de kant. Sorry dat ik laat was, maar de motor van de auto heeft een tijdje nodig om op te warmen. Wel gaaf om in een Formule 1 wagen door hartje Amsterdam te rijden.”

Nederland heeft, na Jos Verstappen in 2003, weer een coureur in de Formule 1. Christijan Albers uit Laren (NH), kon als 25 jarige niet langer wachten en hapte toe op het voorstel van teambaas Paul Stoddart van Minardi. De stunt in de hoofdstad was bedoeld om zijn talloze sponsors te promoten. Dit bleek een hele rij te zijn, waarbij niet zijn mecenas uit Dordrecht, Trust.

De naam van Trust bleek toch op de race-overall en pet van Albers te staan. Hij motiveerde dit met: “Het is een gebaar naar die sponsor, steun in 2004. Er zijn redenen waarom Trust niet in de Formule 1 zit dit jaar.”

Die redenen lieten zich raden. Trust heeft nog een juridisch geschil af te werken met Jos Verstappen. Albers zei zich daarover niet te willen uitlaten. Net zo min als hij zich wilde uitspreken over de tweede rijder in de Minardi renstal. “Ik ben alleen met mijzelf bezig. Elke dag van vroeg tot laat in de sportschool. Teambaas Paul Stoddart bepaalt wie er nog bij komt.”

Christijan Albers zei geen angst te hebben voor het nieuwe seizoen en de kwalijke reputatie van Minardi, dat de laatste jaren elke race de laatste plaats innam en zelden of nooit een punt voor het WK (8e plaats is 1 punt) boekte. “De eerste races, met de oude bolide, zullen zeer moeilijk zijn. Maar ik ben optimistisch voor de races die in Europa en daarna zullen plaats vinden.”

Bron: De Telegraaf

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter