Rome, de stad van zeven heuvels. De stad die 2000 jaar geleden de toen gekende wereld regeerde met ijzeren hand. Een van de meest indrukwekkende gebouwen die de Romeinen bouwden was het Circus Maximum, een straat verder dan het nog bekendere Colloseum. Jammer genoeg is het Circus Maximus verdwenen, maar de restanten staan er nog. Wat dit met Formule 1 te maken heeft? Ooit noemde een Italiaans parlementslid de Formule 1-coureurs �de gladiatoren van het asfalt�. Giancarlo Fisichella maakt komende zondag die uitspraak een beetje waar, door met zijn Renault langs al die bekende bouwwerken te rijden.

Giancarlo FisichellaFisichella, geboren en opgegroeid in de Romeinse straten, zal er over twee dagen met zijn Renault de de Franse V10-motor door de straten van zijn geboortestad laten huilen. “Ik ben zo opgewonden,” verteld de Romein. “Ik houdt ervan om in de wagen te zitten, maar dit weekend wordt wel heel speciaal: in mijn Formule 1-wagen, voor al mijn vrienden, familieleden, buren, � dat wordt echt geweldig ! Ik kan niet wachten om hen een echte Formule 1-wagen van nabij te laten zien �n te laten horen.”

Eerder deed Renault de afgelopen twee jaren al steden als Madrid, Moskou en Lyon aan, maar was wel afwezig in London vorig jaar. Door al deze citytrips willen de Fransen de Formule 1 dichter bij de fans brengen.

“Sinds Renault terug in de Formule 1 is, hebben we er zoveel mogelijk aan gedaan om de fans zo dicht mogelijk bij de actie te krijgen,” verteld voorzitter Patrick Faure. “We zijn erg open als team, en mensen herkennen onze aanpak. We wilden een stap mer zetten en het publiek n�g dichter bij de actie brengen.”

Wie komende zondag toevallig in Rome vertoefd mag dit niet missen: de Roma Roadshow brengt een volledig nagemaakte paddock, pitbox en er worden pitstops �geoefend�, samen met natuurlijk enkele rondjes van Giancarlo Fisichella doorheen de stad. De ingang is gratis voor het publiek en staat veelal in het teken van de Italiaanse zege in Melbourne, en met het oog op komend weekend in San Marino natuurlijk ook de hoop dat Fisico daar in Imola als eerste over de streep komt.

Wie het toch moet missen, op zondag 1 mei komt het Renault F1 Team met testrijder Franck Montagny naar het circuit van Zolder afgereist voor enkele demonstratierondjes. Mis je de kans in Rome krijgen we nog altijd een herkans binnen drie weken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter