Eerder dit jaar werdt Aston Martin al in verband gebracht met Red Bull voor een sponsorcontract. Nu lijkt het erop dat het britse merk haar pijlen gericht heeft op het Indiaase team van Vijay Mallya. Het team zou daarbij van naam veranderen naar Aston Martin Racing waarbij het na een eerdere stint in 1959 en 1960 dus terugkeert naar de koningsklasse van de motorsport.

Aston Martin is al in de sportscars actief en gaat daar de strijd aan met McLaren en Ferrari, wat ze dus nu willen doortrekken naar de F1. Naast de naamsveranderingen zullen de R&D departementen van het F1 team en de fabrikant samenwerken om zoveel mogelijk technologie te delen.

Volgens autosport zou ook de livery drastische veranderen naar blauw en goud aangzien ook Johnny Walker, op dit moment nog sponsor van McLaren, betrokken zou zijn bij de deal.

Mercedes, die op dit moment motoren levert aan Force India zou geen problemen zien in de deal aangezien ze zelf vijf procent aandeelhouder is van Aston Martin.

Vijay Mallya: Als morgen iemand komt die me een goede hoeveelheid geldt biedt voor een titelsponsorschap dan besluit ik over de naam. Als het merk komt dan zal ik de naam moeten veranderen met speciale aandacht wat het doet voor het team inzake profiel naar de buitenwereld toe. Het is nog te vroeg om al iets te bevestigen, maar we praten in ieder geval. Niets is klaar alvorens er iets getekend is. Ik ga mijn kippen niet telen alvorens ze uit het ei zijn gekomen.

Een vertegenwoordiger van het team voegde hier nog enkele zaken aan toe: We zijn op dit moment een aantal discussies aan het voeren over 2016 en daarna, dit samen met onze huidige partners en mogelijk nieuwe partners die een mogelijk commerciële voordeel zien in een relatie met Force India. Wanneer de tijd daar is zullen we de nodige aankondigen doen in samenspraak met onze commerciële partners. De toekomst blijft zeker nog mooi voor ons team.

Indien Force India in 2016 met een andere naam aan de start wenst te staan zal het een aanvraag moeten doen bij de commerciële rechtshouders van de F1. Echter wordt zo’n toestemming meer als een formaliteit gezien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!