McLaren-piloten Fernando Alonso en Jenson Button zullen gridstraffen ontvangen komend weekend in Mexico voor het wisselen van hun motor(onderdelen).

Alonso, die maar liefst al tien interne verbrandingsmotoren heeft gebruikt dit seizoen op zestien races tijd, zal komend weekend een nieuwe Honda motor laten installeren van de nieuwste generatie. De Spanjaard zal ook een nieuwe versnellingsbak laten plaatsen, wat betekent dat hij voor een gridstraf van minstens vijftien plaatsen tekent.

Teamgenoot Jenson Button zal daarentegen maar liefst twee keer zijn motor wijzigen. De Brit zal zijn eerste motor van de nieuwste generatie Honda in gebruik nemen tijdens de eerste vrije training, om daarna over te schakelen op een andere motor, ook van de nieuwste generatie, voor de rest van het weekend. Dit betekent dat Button nagenoeg zeker van de laatste plaats zal starten zondag.

Aanvankelijk werd gesteld dat Button zijn overstap naar de nieuwe Honda motor zou uitstellen tot de GP van Brazilië, aangezien Fernando Alonso problemen kende met die eenheid in Amerika. De problemen zouden nu eenvoudiger op te lossen zijn dan eerst gedacht volgens Honda en dus zal Button de overstap toch dit weekend al maken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!