Het zijn zware tijden voor Force India coureur Paul di Resta. De Schot haalde eerder uit naar ‘Checo’ Perez en Mclaren met de mededeling dat de Mexicaan zijn stoeltje in het team uit Woking dankt aan financiële motieven.

Sergio Perez sloeg via zijn Twitter terug: Met geld kan je een stoeltje kopen, maar geen resultaten en prestaties. Ik zeg het maar voor degenen die daar nog steeds aan twijfelen.

Di Resta dacht zelf kans te maken op de plek bij McLaren en de frustraties dat de Britse renstal hem passeerde zitten blijkbaar erg diep. Wat het ook niet prettiger op maakt voor Di Resta, is dat hij nog altijd niet is bevestigd. Hetgeen hij omslachtig c.q. indirect uitte als: Het verrast mij dat er nog steeds geen duidelijkheid is. Het team heeft gezegd te willen wachten tot het juiste moment met de aankondiging. Ik heb dat te respecteren. Had Di Resta het nu echt over zijn toekomstige teamgenoot of toch over zichzelf?

En er is meer aan de hand. Ondanks dat het team van Dr. Vijay Mallya drie maanden geleden een kapitaalinjectie aankondigde, schijnt de financiële positie van het team er toch niet zo rooskleurig voor te staan.

We hebben dit seizoen al vaker bericht dat Mallya voor de rechter werd gedaagd wegens geldelijke kwestie’s, die telkens op het nippertje werden gesolveerd.

Dus we moeten nog maar eens zien of Paul wel word bevestigd voor 2013. Vijay Mallya beweert dan wel dat hij geen paydrivers wil en alleen maar zal kiezen voor talentvolle rijders, het kan nog wel gebeuren dat Bruno Senna wordt bevestigd samen met Jules Bianchi. Gewoonweg om het sponsorgeld van de Braziliaan en een fikse korting van Ferrari, indien Force India Bianchi laat instappen!

Di Resta kan misschien wel goed rijden, maar als het om de pegels gaat.. Dan kan alles binnen een dag 180 graden draaien. ‘That’s Formula One, baby‘! Wij van GPPits houden het nieuws rond Force India scherp in de gaten!