Force India heeft vandaag de samenwerking met Mercedes bevestigd. Vanaf volgend seizoen zal de Indiase renstal gebruik maken van Mercedes-motoren. Nadat eerder werd bekend gemaakt dat het team van Vijay Mallya de samenwerking met Ferrari had stopgezet, was het een kwestie van tijd tot de deal met Mercedes officieel werd bekend gemaakt. Naast de motor zullen ook het KERS-systeem, de versnellingsbak en de hydraulische systemen van McLaren gebruikt worden.

We zijn erg blij dat we nu kunnen bekend maken dat we met McLaren en Mercedes in zee gan. zei Mallya. Mclaren en Mercedes zijn twee van de meest bekende namen in de geschiedenis van de autosport. Ze hebben in al die jaren geweldige successen behaald en de meest recente was de winst in wellicht het spannendste wereldkampioenschap ooit.

Force India bestaat slechts één jaar en we hebben een leerzame periode doorgemaakt. Maar we hier niets voor niets mee begonnen, we willen nu meer bereiken. Deze bekendmaking, gecombineerd met de nieuwe ontwikkelingen onderstrepen onze bedoelingen. Ik wil Bernie Ecclestone en Max Mosley persoonlijk bedanken voor de steun in aanloop naar deze deal.