De dramatische finale in Brazilië heeft er voor gezorgd dat er ten huize van Luca di Montezemolo naar een nieuwe televisie gezocht mocht worden. De Ferrari-voorzitter heeft namelijk uit frustratie zijn televisie stukgeslagen toen Hamilton als vijfde over de streep kwam. “Ik moet inderdaad toegeven dat dit verhaal klopt,” vertelde de Italiaan aan persagentschap Reuters.

“Een stukgeslagen televisie geeft een enorme knal. Mijn dochter was in de kamer er naast en kwam met doodsangst de kamer binnen gelopen. Gelukkig hadden we nog een televisie waarmee ik het podium kon bekijken, iets waar ik wel van genoot.” Di Montezemolo was niet de enige Ferrari-werknemer die zijn frustratie wou uitwerken. Eén van de mechaniciens sloeg letterlijk zijn hoofd tegen de garagemuur toen hij besefte dat niet Massa maar wel Hamilton de wereldtitel had gewonnen.

“Ik besef nu wel dat het een unicum is in de geschiedenis van de Formule 1,” gaat di Montezemolo verder. “Het was iedereen zijn droom om de titel pas beslist zien worden in de laatste bocht van de laatste ronde van de laatste race. We hebben er nooit zo lang op moeten wachten. Mirakels, als ze gebeuren, gebeuren vaak maar één keer. Vorig jaar hadden we zo een mirakel. In Brazilië waren we op weg om opnieuw voor een mirakel te zorgen.” Ook voor Kimi Räikkönen blijft Luca di Montezemolo vol lof. “Tot in de laatste race was Kimi nog regerend wereldkampioen. Hij heeft het team mee aan twee wereldtitels gezorgd, zijn punten waren fundamenteel. Met alle respect voor Lewis, wij hebben het beste rijdersduo van het hele veld.”

By peter