Het lijkt er steeds meer op dat Fisichella de nieuwe teamgenoot zal worden van Fernando Alonso bij het team van Renault. Her en der wordt al beweerd dat het de overeenkomst al getekend is, maar de manager van de Italiaan, Enrico Zanarini, ontkent voorlopig nog.

Zanarini:

“Er is nog geen handtekening gezet, dus echte zekerheid hebben we nog niet. Het is aan het team om alles te bevestigen.”

Fisichella zal bij Renault Trulli gaan vervangen, die waarschijnlijk richting Toyota vertrekt. Volgens de president van Renault, Patrick Faure, hebben de zwakke prestaties van Trulli de laatste weken zeker meegespeeld in de beslissing. Met name de fout in de laatste bocht op Magny Cours wordt hem hoog aangerekend. Hij hoopt dat Fisichella meer dynamiek en agressie zal meebrengen bij het Franse team.

Het losweken van Fisichella bij Sauber zal Renault waarschijnlijk anderhalf miljoen Dollar kosten. In zijn contract stond immers alleen een clausule om te mogen vertrekken als Ferrari, McLaren of Williams belangstelling voor hem zou hebben.

De offici�le bevestiging zal waarschijnlijk nog vandaag gegeven worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter