Fisichella, de winnaar in Australi�De leider in het huidige klassement, Giancarlo Fisichella, richt zich na het feestje van vorige race nu op Maleisi�. Volgens de Italiaan wordt deze GP de eerste echte test voor Renault, maar hij denkt dat het team met verve zal slagen, ook al was zijn zege niet zonder geluk in de eerste kwalificatie. De derde plaats van Fernando Alonso liet dan weer wel de snelheid van het Franse team zien, aangezien de Spanjaard vanop de 13de plaats moest vertrekken.

“Sepang is een circuit dat zegt of een wagen goed is of niet”, aldus Fischella. “De lange snelle bochten betekenen dat je een stabiele achterkant moet hebben, en een consistente balans, zodat je de reacties van de wagen kent in de snelle gedeelten. Er zijn ook enkele bochten waar de rijders het verschil kunnen maken.”

De Grote Prijs zal dus uitwijzen of de Renault nu �cht snel was, of of er toch geluk mee gemoeid was. En bovendien zal de motor gefolterd worden in de hoge temperaturen van het Zuid-Oost-Aziatische land, en dit na motorvretende race Melbourne gereden te hebben. Door de hoge temperaturen zullen ook de banden het zwaar te verduren krijgen.

“De banden zullen moeten blijven werken onder veel moeilijkere omstandigheden dan in Melbourne”, ging Fisico verder. “Onze wagen lijkt de banden goed te sparen. Ik heb er vertrouwen in dat de prestatie goed zal zijn.”

De Italiaan is echter ook een realist: “We weten dat het weer de omstandigheden in Melbourne raar gemaakt heeft, dus verwachten we dat andere teams zoals Ferrari en McLaren veel sterker zullen zijn in Maleisi�. Maar we hebben een goed pakket, dus laten we zien wat er gebeurt. Het team is zeer optimistisch, en ik denk dat we weer vooraan zullen vechten. Maar als het slecht weer geen rol speelt, ben ik er zeker van dat de race veel closer zal zijn dan in Australi�.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter