Er is een kans dat we Giancarlo Fisichella dit jaar niet alleen in een Sauber kunnen bewonderen, maar ook in een Maserati MC12. Met deze wagen zou hij dan uitkomen in het FIA GT kampioenschap tijdens de race op Imola op 5 september. Hij zal dan teamgenoot worden van Mika Salo. Deze race valt precies tussen de Grand Prixs van Belgi� en Itali�, alleen als Sauber bezwaren heeft zal Fisichella niet aantreden tijdens het evenement.

Ook vorig jaar maakte Fisichella al even een uitstapje naar een andere raceklasse. Tijdens de laatste race van het Europese toerwagen kampioenschap zat hij achter het stuur van een Alfa Romeo. Zijn banden met het Fiat concern, eigenaar van zowel Maserati als Alfa Romeo, helpen hem zeker bij deze uitstapjes.

Vroeger was het vrij normaal dat Formule 1 coureurs ook deelnamen aan andere raceklasses. Het was geen uitzondering als een coureur in zowel de Formule 1, de Formule 2 als de CanAm series actief was. Tegenwoordig is het echter een zeldzaamheid geworden. De coureurs hebben het vaak te druk met de Formule 1 en alles wat er omheen gebeurd (sponsors, training, etc.).

Fisichella is in ieder geval al erg enthousiast om met de Maserati MC12 te mogen rijden. Nu is het nog wachten op toestemming van zijn team.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter