Fisichella en Webber be�indigden hun race met een aanrijding. Na een spannende nek aan nek strijd, geraakte Webber voorbij Fisichella, maar die gaf niet op en plaatste terug een aanval op Webber in de laatste bocht van ronde 37. Tijdens dit manoeuvre schoof zijn Renault tegen de Williams van de Australi�r en beiden konden hun koffers gaan pakken.

Beide rijders hebben elkaar al beschuldigd van de aanrijding. “Mark haalde me in, maar ik stak hem terug voorbij,” verdedigde de Italiaan. “Ik sneed de bocht aan en zag hem komen van de buitenkant maar er was gewoonweg geen plaats. Het is niet mijn fout.”

Webber zag dit evenwel anders: “Ik weet niet hoe hij van plan was mij opnieuw in te halen. Zijn banden waren compleet versleten. Er was geen grip aan de binnenkant, er lag veel vuil, hij remde zeer laat en hij knalde in mijn zijkant.” Voor de Australi�r was zijn opgave erg teleurstellend aangezien hij een grote kans maakte op het podium. Na zijn opgave ging zijn teammaat Heidfeld ermee lopen.

Het is nu aan de race stewards om incident te onderzoeken en een mogelijke schuldige aan te duiden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter