AlbersHet is niet echt de dag van Minardi. Patrick Friesacher moest na twee ronden al opgeven toen hij over een oliespoor reed van een van de BAR Honda’s. Christijan Albers eindigde zijn eerste Grand Prix, maar moest wel tevreden zijn met de laatste plaats. Toch is ook de race van Albers niet echt perfect verlopen, zestien ronden voor het einde verloor hij een van zijn bargeboards.

“Eerst en vooral wil ik het team bedanken voor al hun inspanningen. Om eerlijk te zijn was ik niet tevreden met mijn kwalificatie dit weekend, maar de start maakte veel goed. Ik kon namelijk drie wagens inhalen bij de eerste bocht. Maar toen verloor ik tijdelijk wat kracht en daardoor kon Karthikeyan mij terug inhalen. Ik kon nog wel Monteiro achter me houden, maar een ronde later moest ik ook hem voorbij laten. Daarna verloor ik opnieuw een positie aan Patrick. Maar na twee of drie ronden kwam er terug wat kracht en kon ik Tiago volgen.”

“Tegen het einde van de race liet ik enkele snellere wagens voorbij waardoor ik wijdt over een curbstone moest en een van de bargeboards verloor. Daardoor had de wagen minder downforce en was er meer onderstuur. Dat had een impact om mijn rondetijden. Maar alles in acht genomen ben ik blij dat ik hier ben aangekomen, het is namelijk de moeilijkste race van het seizoen.”

Patrick Friesacher viel uit na een schuiver op olie uit een van de BARs.

“Om eerlijk te zijn ben ik een beetje teleurgesteld. Mijn start was niet goed, maar ik geraakte toch nog voorbij Christijan. In de tweede lap ging ik voor bocht 1 op de rem staan en ik schoof achteraan weg op wat olie uit een van de BARs moet zijn. Dat was het dan, het enige wat we nu kunnen doen is deze race achter ons laten en naar Bahrein kijken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter