De FIA heeft Max Verstappen een superlicentie verleend. Dit betekent dat Verstappen aankomende vrijdag in de eerste vrije training voor de Grand-Prix van Japan voor Scuderia Toro Rosso in actie zal komen. Voor Verstappen wordt het de eerste keer dat hij tijdens een Grand-Prix weekend in actie komt.

Max is gisteren met vader Jos op het vliegtuig gestapt naar het circuit van Suzuka.
Enkele maanden geleden had ik me dit niet voor kunnen stellen, aldus Max Verstappen. Ik ben al eens in Japan geweest, ik heb toen gekart op kartcircuit dat naast het circuit van Suzuka ligt. Suzuka is geen makkelijk circuit om op te beginnen. Het is erg technisch. De ervaring wordt sowiezo waardevol, het is een goede voorbereiding voor volgend jaar. Ik kan alvast werken met het team. Ik ga zeker niet naar Suzuka om records te breken, kilometers maken is nu belangrijker.

De afgelopen dagen heb ik al in de Red Bull simulator getest. Dat helpt wel, maar op het circuit blijft toch net wat anders. Vooral het eerst stuk van het circuit met de links/ rechts bochtencombinatie is uitdagend. Ik heb vrijdag 1,5 uur om te rijden, ik kijk er nu al naar uit!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter