McLaren protegé Nyck de Vries is afgelopen weekend op Paul Ricard Europees kampioen Formule Renault 2.0 geworden. In de laatste race was De Vries dominant, hij pakte in beide races de overwinning.

De Nederlander ontvangt nu 500.000 Euro aan prijzengeld dat hij mag besteden in de Formule Renault 3.5. Het doel van De Vries is om met dit geld en met steun van McLaren volgend jaar ook daadwerkelijk in deze klasse te gaan rijden. De Vries kan daarmee in de voetsporen treden van Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne die met ondersteuning van McLaren hetzelfde pad volgden.

Dit jaar maakte de Vries grote indruk, hij won dit jaar 12 races, pakte 18 podiums, 14 Pole Positions, en 13 snelste ronden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter