Volgens Ferrari’s technisch directeur Pat Fry is het niet alleen aan het harde herstelwerk van het team en het maximaliseren van de mogelijkheden van de F2012-bolide te danken, dat Fernando Alonso aan de leiding van het kampioenschap gaat. Volgens Fry heeft ook het slechte weer namelijk een rol gespeeld.

Ferrari is op de belangrijke momenten het best met het weer omgesprongen. Ik denk niet dat we kunnen ontkennen dat het weer ons dit jaar gunstig gezind is geweest. Als het in Maleisië bijvoorbeeld niet had geregend, dan was die race vast heel anders afgelopen, zo verwijst hij naar de tweede Grand Prix van het jaar, die Alonso verrassend wist te winnen.

Denk ik dat we in een droge kwalificatie de snelste auto hebben? Ik denk van niet, maar de laatste twee regenachtige sessies waren we wel indrukwekkend., erkent Fry in gesprek met Autosport.

Dat is een beetje te danken aan het weer, maar de omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde. Voor iedereen is het een kwestie van alles eruit halen. Ja, wij zijn geholpen door het weer, maar waarom hebben anderen die kansen dan niet benut?, zo vraagt de technisch directeur zich af.

Leave a Reply

Your email address will not be published.