Ferrari heeft een voorstel ingediend om de kosten te reduceren in de F1.
Negen van de tien teams hadden al een eensgezind voorstel ingediend, zij waren akkoord om het testen te limiteren tot 24 dagen per seizoen met twee wagens en een maximum van 20.000km.

Het enige team dat hier niet mee akkoord gaat is Ferrari, zij willen het reduceren tot 15.000km voor de ontwikkeling van de wagen en deze mogen ze rijden op eender welk circuit.
Het is al langer bekend dat Ferrari op het gebied van testen het buitenbeentje is in het huidige Formule 1, zij testen soms op drie circuits tegelijk.

Het is ook geen geheim dat Ferrari een beetje twijfels heeft over de banden, volgens hen zou Michelin een serieus voordeel hebben, zij kunnen van zeven teams data vergaren terwijl Bridgestone het moet stellen met drie teams, waarvan twee teams sowieso al minder testen vanwege het financi�le aspect dat erbij komt kijken.

Het voorstel van Ferrari is door de andere negen teams dan ook niet warm onthaald, integendeel.
Flavio Briatore noemde het voorstel onaanvaardbaar en Paul Stoddart van het Minardi team noemde het �piss take�.

Ferrar stelde ook voor dat iedere bandenleverancier 15.000 km mag testen, wat in het voordeel van Ferrari kan spelen, Ferrari, Jordan en Minardi zijn de enige teams dat nog op Bridgestone sloffen rijden en de laatste twee testen bijna niet.

Ron Dennis:

“Wij zouden ieder 2142km mogen testen voor Michelin terwijl Ferrari de volle 15.000km kan testen voor Bridgestone. Ik zie hier geen eerlijke verdeling.”

Hoe het verder zal aflopen is ons een raadsel, maar als de tien teams niet gelijkgestemd raken zal alles bij het oude blijven!

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter