De zelfgekroonde Ferrari-president Sergio Marchionne heeft namelijk zijn verwachting uitgesproken over het doel van zijn nieuwe aanwinst Sebastian Vettel.

De Duitser werd zelfs gespiegeld aan zijn voorganger Fernando Alonso, die jaren lang hetzelfde deed: alles uit een mogelijk niet-competitieve Ferrari persen. Oftewel, zo hard mogelijk rijden met een auto die barst van de fouten en/of gewoon niet snel genoeg is.

Of Vettel daarvoor de juiste man is?

In 2014 raakte de viervoudige kampioen al snel gedemotiveerd en gebruikte hij een ontsnappingsclausule om uit te wijken naar Ferrari. Zogenaamd om zijn idool Michael Schumacher te volgen, maar het hardnekkig gerucht dat Vettel is gevlucht voor Daniel Ricciardo houdt nog altijd aan. De immer lachende Australiër is een heel ander koekje gebleken dan diens voorganger Mark Webber.

Bij Red Bull Racing viel die beslissing heel verkeerd, dus van een warm afscheid was dan ook geen sprake. Vettel heeft nu ook de schijn tegen dat hij bij de eerste de beste tegenslag vertrok bij het team waarmee hij zoveel successen boekte.

Maar of zonnekoning Marchionne snapt welk vreemde statement hij gemaakt heeft?

Eerder verschenen in het blog van de auteur.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!