Ferrari verwacht niet dat Felipe Massa nog dit jaar in actie zal komen. Pas in 2010 zal de Braziliaan weer achter het stuur van zijn Ferrari plaats kunnen nemen. De Italiaanse renstal baseert zich op de resultaten van het medisch onderzoek die Massa gisteren in Miami onderging.

De vooruitzichten over zijn herstel zijn goed. Maar met een operatie aan zijn schedel in de loop van deze week, waarbij een metalen plaatje onderhuids geplaatst zal worden op de plaats waar de afgebroken veer van Barrichello’s auto schade veroorzaakte, verwacht de Scuderia hem in 2009 niet terug.

In een verklaring laat Ferrari weten: De uitslag van de controle is in Maranello met open armen ontvangen. We zijn erg blij dat we aan de start van volgend seizoen op een 100% fitte Felipe zullen kunnen rekenen.

Ik ben erg tevreden met de positieve resultaten. liet Massa weten. Na een kleine operatie die ik deze week nog moet ondergaan, kan ik straks eindelijk weer naar de sportschool om terug aan mijn conditie te werken en daarna kan ik met de karts gaan oefenen. Wanneer ik weer in een Formule 1- auto zit? Laten we het stap voor stap bekijken. Op dit moment concentreer ik me eerst op mijn revalidatie, wat op zich al een grote stap voorwaarts is.