Op de startgrid stond er slechts één vroegere winnaar van de GP van België: Kimi Raikkonen. Er lag niet al te veel in z’n weg om dat ook zo te houden. Rubens Barrichello bleef even stille staan, een momentje met Kubica en even dapper voorbij Fisichella zoeven bij de herstart.

Van zodra ik op het KERS knopje duwde kon ik hem voorbij gaan, Zei Kimi. Toen wist ik dat als we geen domme fouten maakten de race wel goed zou lopen.

Het KERS systeem deed daarna de rest want ondanks het feit dat Fisichella sneller was kon hij door de 80 extra PK’s niet voorbij de Fin.

Ik ben een beetje teleurgesteld omdat ik sneller was dan hem, Zei Fisi achteraf. Ik kon goed bij hem blijven, zelfs al zat ik vlak achter hem. We zaten op dezelfde strategie, en ondanks dat ik blij ben met die tweede plaats, hadden we de race kunnen winnen.

Sebastian Vettel spendeerde een vrij onzichtbaar middagje op het achterplan. Z’n strategie zorgde ervoor dat hij net op tijd voorbij Kubica naar buiten kwam. De derde plaats blaast weer wat leven in z’n nagenoeg comateuze WK plannen.

Het zou beter zijn geweest om als eerste te eindigen maar na gisteren was dit het enige wat we uit de brand konden slepen. Alles is nog mogelijk. We gaan er nog voluit voor.

Het incidentje tussen Raikkonen en Kubica had grotere gevolgen voor de rest van het peloton. Zij moesten plots wat harder afremmen. Gevolg: Grosjean rijdt in op Button, Alguersuari schrikt op en neemt een voorzichtige Hamilton met zich mee.

Het kan altijd erger, Zei een filosofische Button. Ik kan er wel niet bij dat [Grosjean] mij de schuld geeft. Hij reed mij aan, maar eigenlijk kan het me gestolen worden. Ik heb vandaag geen punten kunnen scoren, dat vind ik veel erger.

Na de storm volgde de stilte. Ondanks de erg spectaculaire opening volgde er geen spannend slot. Het was weer leuk treintje rijden tot de finish.

Op de één of andere manier kan een wisselvallige Button z’n voorsprong in het kampioenschap behouden. Dat had ook vandaag weer te maken met het tegenvallen van z’n achtervolgers. Barrichello verslikte zich bij de start en moest tevreden zijn met twee puntjes. Webber eindigde, na een terechte drive-through, buiten de punten.

Ik heb nog geprobeerd om een punt weg te kapen, we hadden de snelheid maar dat was niet voldoende vandaag. Het is enorm frustrerend, ik vind dat ik na deze rit wel een paar punten verdient had. Niemand is geïnteresseerd in excuusjes, dus kijken we gewoon naar de volgende race.

Toyota’s problemen worden groter en groter. Het team slaagde er niet in om de goede startposities om te zetten in een goed resultaat. Trulli viel uit, Glock werd na een probleem met de tankinstallatie slechts tiende.

Ik raakte Heidfeld bij de start, begon Trulli z’n verhaal. Daardoor brak de voorvleugel en moest ik de pits in. Daarna merkte het team een probleem met de remmen op, voor de veiligheid hebben we de wagen daarom uit de wedstrijd genomen.

Over twee weken trekken we naar Monza voor de laatste Europese Grand Prix. Raikkonen denkt niet dat Ferrari daar sterk voor de dag zal komen. Fisichella is wat optimistischer.
Het wordt een moeilijk weekend. Onze wagen is niet zo sterk over de kerbs en daar moet je die goed nemen om snel te kunnen gaan. Liet Raikkonen weten.

Onze rechtelijn snelheid is altijd al goed geweest en Monza heeft veel rechte lijnen… Besloot Fisichella.

De kans bestaat natuurlijk dat Raikkonen en Fisichella volgende race teammaats zijn. De Italiaanse omroep RAI is daarvan overtuigd. Fisico liet echter weten dat hij daar eerst even moet over nadenken als Ferrari hem vraagt. Vijf seconden ongeveer.

By peter