Goed nieuws voor Lewis Hamilton. Beide Ferrari coureurs zullen dit weekend een penalty van tien plaatsen nemen omdat ze allebei aan hun vijfde motorcomponent toe zijn.

Dit betekent dat Vettel zich naar een tweede plek moet knokken als hij het kampioenschap nog wil verlengen. Op dit moment staat hij 66 punten achter Hamilton in het kampioenschap op de tweede stek. Hamilton moet daarbij ook nog eens twee punten meer scoren dan zijn teamgenoot, Nico Rosberg, als hij kampioen wil binnenrijven.

Daarbij wordt ondertussen bericht dat dit geen gewon motorwissel is en dat Ferrari enkele filosofieën introduceert die van toepassing zullen zijn in 2016. Ferrari speelde al een tijdje met de gedachte om een nieuw configuratie van haar V6 te introduceren in Austin. Beide kampioenschappen zijn zo goed als verloren en de Scuderia wil alles op alles zetten om in 2016 het gevecht aan te gaan met wereldkampioen Mercedes.

Dit werd bevestigd door journalist Sebastian Vettel, die de nieuwe motor mag uitproberen. We zullen de tien plaatsen straf slikken voor de nieuwe motor, maar dit is altijd het plan geweest. Het is geen geheim dat we dit wilden proberen, althans voor ons toch niet. Om het kort uit te leggen. Het is altijd onze intentie geweest om op kritieke punten onze sterkste motoren te gebruiken en ik denk daarom dat onze jongens uit het motordepartement hun best hebben gedaan. Men mag dit niet zien als een negatief punt, sterker zelfs het is uiterst positief voor ons dat we zo hard kunnen dooddrukken in onze ontwikkeling zodat we meer en meer vooruitgang maken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!