Tijdens het testen in Fiorano besloot Ferrari te profiteren van het goede weer, en daarom besloot het Italiaanse team om nog een extra testsessie in te lassen met de V8 motor. Nadat testrijder Marc Gen� de shakedown met de bolides met het oog op de Turkse GP had uitgevoerd, ging de Spanjaard na de middagpauze de baan weer op.

Gen� testte dinsdag en woensdag al de V8 krachtbron, toen had hij te kampen met hydraulische problemen. Donderdag echter draaide de testcoureur probleemloos 60 ronden over het circuit. Na twee en een halve testdag had de nieuwe V8 krachtbron al 450km. achter de rug. Als beste rondetijd noteerde hij 59,599.

Gen� vertelt: ” Je voelt pas echt het verschil tussen de V10 en V8 motor wanneer je het gaspedaal volledig indrukt, daarin merk je wel het verschil in kracht.  De rondetijden zijn echter niet dramatisch gedaald, zeklr wanneer je weet dat er minder paardekracht is en dat we nog niet voluit hebben getest.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!