Ook de Scuderia moet een fabriek in Engeland openen, in het kloppende hart van de autosport. Dat stelt oud-teambaas Flavio Briatore.

Op die manier zou het team betere mensen moeten kunnen aantrekken. Onder meer Adrian Newey wilde in een eerdere fase in zijn carrière niet overstappen naar het legendarische team, omdat hij niet wilde verhuizen.

In Maranello zou het lastig zijn om een effectief team te creëren en om Britse ontwerpers aan te trekken. Andere teams zouden zich hier van bewust zijn en daarom in Engeland gevestigd, zo meent Briatore tegenover Sky Italia.

Overigens had Ferrari al eerder een Britse ‘dependance’. Van 1993 tot 1996 werkte John Barnard, die als de vader van huidige de semi-automatische versnellingsbak wordt gezien, vanuit Surrey met zijn Ferrari Design and Development.

Echter veranderde alles met de komst van Michael Schumacher en waren de Italianen zeer succesvol…vanuit Italië.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!