Het team van Mercedes domineert momenteel in de Formule 1. De Zilverpijlen zijn voor de concurrentie niet bij te houden en dat is ook in Italië niet onopgemerkt gebleven. Ferrari heeft zich inmiddels neergelegd bij de Duitse overheersing en focust zich nu op de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

Fernando Alonso sprak na afloop van de race in Barcelona de volgende woorden: We zullen beter moeten gaan presteren. Mercedes is onbereikbaar, maar de overige concurrenten moeten wij kunnen verslaan waardoor we in staat moeten zijn om voor de tweede plek te knokken, aldus Alonso.

Om ook daadwerkelijk een kans te maken om de plek achter Mercedes zal men in Maranello stevig aan de bak moeten. Het is nu een jaar geleden dat ik voor het laatst een GP won en het moet echt beter. In Barcelona werden we zelfs op een ronde gereden dus een overwinning zit er de komende races zeker niet in. De tweede plek is nu ons doel en om dat te bereiken zullen we hard moeten werken om de auto te verbeteren, zo vertelt de Spanjaard.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!