Micha�l SchumacherMicha�l Schumacher: “Ik ben langs de ene kant gelukkig en opgewonden na deze race, maar langs de andere kant ben ik teleurgesteld omdat ik die fout maakte vanochtend toen ik remde op een hobbel in de weg en met een volle benzinetank ging ik van de baan. Indien dat niet was gebeurd was dit een perfecte dag voor ons. Maar ik heb een tweede plaats behaald en dat is dankzij een uitstekende inspanning van het hele team; de engineers, de mechaniciens, het testteam met Luca Badoer en Marc Gen� en iedereen die sinds de laatste race voluit aan het werken is geweest. En een grote, hele grote dank aan Bridgestone wier prestatie vandaag is een eerste stap voor wat zal volgen. Van onze kant zal er ook nog veel komen en we zijn nog altijd mee in de titelstrijd. Ik had wat hulp bij het inhalen van Button omdat beide Williams�en wat vuil op de baan smeten en Jenson slipte wat op dat stuk. Fernando was niet zo snel, maar er was nooit een duidelijke kans om proper in te halen. Hij had gewoon een goede race vandaag en maakte geen fouten. Dat is waarom hij won en ik niet.”

Rubens Barrichello: “Mijn wagen had een elektronisch probleem, waarvan we de oorzaak nog niet kennen. Het is jammer want ik wist dat mijn wagen heel snel zou zijn. Zeker met de gebruikte banden en we hebben een grote stap voorwaarts gemaakt sinds de laatste race, maar er was nooit een moment in de race waarbij mijn banden optimaal te gebruiken waren. We moeten nog wat aan onze betrouwbaarheid werken want de laatste weken ging het niet goed. Positief gezien is de F2005 een hele goede wagen en hij was zelfs met een volle benzinetank erg snel.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter