Fans van de Formule 1 omschrijven de sport als duur, te technologisch en saai. Alexander Wurz maakte deze resultaten bekend naar aanleiding van de enquête van de Grand Prix Driver Associaton (GPDA), de belangenbehartiger van de coureurs.

Uiteindelijk vulden 215.000 fans uit 194 landen de enquête in. GPDA-voorzitter Alexnader Wurz vastte de enquête in het kort samen:
De fans willen de beste autocoureurs zien die strijden in de snelste auto’s. Geen kunstmatige show dus, maar pure en gepassioneerde competitie. De fans vinden heel duidelijk dat de rol van de commercie te groot is geworden en de sport bedreigt

Aan veranderingen die de Formule 1 zelf al aankondigde voor de komende jaren worden positief ontvangen. Deze veranderingen zijn onder andere het bijtanken, meer motorgeluid, en snellere wagens. Daarnaast mogen de auto’s er van de fans agressiever uit zien.

Ook bleek dat vooral een Grand-Prix bezoek door veel fans als te duur wordt ervaren. Ook is opvallend dat 50% van de respondenten aangeeft de races niet meer live te kijken omdat deze zijn verdwenen achter de decoder.

Ook je mening geven over de Formule 1? Doe dit op ons forum: GPPits.net forum


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter