Het faillissement van Marussia zal McLaren en Ferrari miljoenen gaan kosten, dit blijkt uit het verslag van de curator die het faillissement afhandelt. Zo blijkt dat Ferrari, McLaren, en Pirelli samen meer dan 30 miljoen Euro tegoed hebben van het team.

Ferrari was motorenleverancier van Marussia. McLaren leverde technische kennis en onderdelen. Ferrari is met 21 miljoen Euro de grootste schuldeiser, McLaren zou 8 miljoen Euro tegoed hebben.

Opvallend is dat ook Timo Glock op de lange lijst van schuldeisers staat. De voormalige Marussia-coureur heeft nog ruim 1 miljoen Euro salaris tegoed. Destijds was het uitblijven van salaris een van de redenen waarom Glock Marussia bedankte. In totaal zijn er maar liefst meer dan 200 schuldeisers die samen 50 miljoen Euro tegoed hebben.

Een deel van dit geld zal nog terugkomen via het verkopen van de inboedel van het team. Een gedeelte van de inboedel is reeds verkocht, veilingen waarbij ook de Formule 1-bolides van het team verkocht worden staan al gepland.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter