Max Verstappen heeft dit weekend opnieuw grote indruk gemaakt. De 16-jarige Nederlander was op de Norisring dominant en pakte in de drie races drie maal de overwinning. Verstappen is nu 2e in het kampioenschap en heeft nu 6 overwinning op een rij gepakt.

De reeks van Max Verstappen is als debutant ongekend te noemen. In de race 1 versloeg hij in een direct duel kampioenschapsleider Esteban Ocon. In de race 2 is Verstappen dominant in de regen en komt met ruim 10 seconde voorsprong over de meet. In de laatste en derde race start Verstappen vanaf Pole-Position en geeft hij deze positie ook niet meer weg.

Verstappen heeft de pech dat Ocon goed scoorde in de eerste paar races van het jaar waar Verstappen enkele keer uitviel. De voorsprong van Ocon, die deeluit maakt van het Ferrari-talentenprogramma, is daarom met 85 punten nog altijd riant. Ocon zal de druk van Verstappen echter wel voelen, hij is immers de laatste races ongenaakbaar. Red Bull liet afgelopen week al weten Max maar al te graag op te nemen in haar talentenprogramma. Gezien de prestaties van Max Verstappen zal de interesse van de topteams in de Formule 1 nu alleen maar toenemen.

Over 2 weken is de volgende race op de Moscow Raceway.+


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter