Red Bull-junior Dan Ticktum zet vraagtekens bij de (hervonden) snelheid van Mich Schumacher.

Mick rijgt sinds de zomerstop de overwinningen aan elkaar, terwijl de zoon van Michael Schumacher voorheen nauwelijks opviel ondanks het topmateriaal van Prema-coureur.

Ticktum twijfelt openlijk aan de snelheid van Schumacher en diens teammaat Robert Shvartzman.

Ik vind het tempo wat zij kunnen overleggen op zijn zachtst gezegd interessant. Zelfs hun eigen teamgenoten kwamen niet in de buurt., aldus Ticktum.

Mick Schumacher reageerde op de kritiek van Daniel Ticktum:

De auto is geweldig. Wij zijn als team geëvolueerd, terwijl anderen mogelijk zijn gestopt op een bepaald punt. Iedereen evolueert gedurende het jaar. Na de overwinning in Spa was het voor mij niet makkelijk, maar het is ons gelukt om consistent te blijven, voornamelijk in de kwalificatie, met goede rondetijden, aldus Mick Schumacher tegenover Sport Bild.

Inmiddels staat Ticktum voor een zeer lastige klus.

Het laatste Formule 3-weekend vindt plaats in het tweede weekend van oktober.

Ticktum staat na de races in Oostenrijk 49 punten achter op Schumacher. Er worden nog drie races verreden in één weekend, wat betekent dat er nog 75 punten te halen zijn.

Maar Mick Schumacher zal amper punten moeten scoren, wil Dan Ticktum de titel binnen halen.

De laatste F3-race zal worden verreden op het circuit van Hockenheim.

De F3-races in Oostenrijk zijn in zijn geheel terug te kijken op het YouTube-account van de FIA Formule 3 organisatie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!