Voor DAMS is het F2 seizoen 2019 goed begonnen. De Franse formatie zag Nicolas Latifi een solide overwinning pakken in de sprintrace. Maar hoeveel anders had het kunnen lopen als de koppeling van Luca Ghiotto geen hoestbui had gekregen?


© fiaformula2

In de kwalificatie ging het tussen vier man: Latifi, Nyck de Vries, Louis Deletraz en Ghiotto. Net als vroeger in de World Series by Renault moet je eigenlijk als laatste of voorlaatste de baan op om optimaal te profiteren van de beste grip, maar dat kan ook betekenen dat je nét rond het vallen van de vlag langs de finish komt. Niemand vergokte zich op de vlag, maar Latifi was wel een beetje te vroeg met zijn snelste ronde als vierde. De Vries hield een paar seconden de pole, maar viel toen terug naar 3, toen eerst Deletraz en daarna Ghiotto de eerste startrij bezetten.

Ge(clutch)te resultaten

Helaas klonk bij de opwarmronde het gevreesde zinnetje uit Ghiotto’s mond: De koppeling werkt niet, totaal niet In zijn twee kwam de Italiaan nog weg, maar bij de start concentreerde hij meer op niet afslaan en wegkomen dan het behoud van positie. De Vries had een prima start vanaf drie, maar Deletraz pakte de leiding en reed vrij snel weg van de rest. Latifi schoof op naar twee en had een paar rondjes De Vries in zijn nek hijgen, tot die ook los moest laten. Intussen was het gat achter de Vries gegroeid naar 4.5 seconden, waar Jack Aitken de rest van het veld een klein beetje ophield.

Wat verder daar achter een ongewoon beeld: Sean Gelael die voor zijn teamgenoot rijdt. Mick Schumacher had een rustige start , knokte met Ralf Boschung om plek 10 en had de Indonesiër langs zien komen. Niet veel later zag hij hem opnieuw, maar dit keer langs de baan. Bij het aanremmen van bocht 1 bleef de DRS van de Prema auto openstaan, waardoor Gelael geen controle meer had en van de baan spinde. Een geluk dat hij daarbij niemand raakte.

De Kaasrasp

Zo omschreef iemand op Twitter ooit het baanoppervlak in Bahrein. De asfaltlaag heeft graniet als mixcomponent en daardoor is bandenslijtage een enorm probleem in deze klasse. Je moet dus heel precies timen wanneer je aanvalt, wanneer je in iemands zog rijdt en wanneer je banden managet. Vooral dat managen is altijd een probleem geweest voor De Vries. Het leek wel of hij te lang in het zog van eerst Latifi en daarna Deletraz bleef rijden en uiteindelijk moest de Fries wat vroeg binnenkomen voor zijn stop. Een ander uiterste leek Antoine Hubert. De Renault junior hield zich niet echt bezig met gevechten, liet ook zijn voormalig rivaal Nikita Mazepin lopen toen die hem inhaalde. Maar halverwege de race bleek dat een heel slimme tactiek. De een na de ander moest vroeg stoppen omdat het rubber van de banden geraspt was en vooral de Arden auto’s van Hubert en Tatiana Calderon werden daardoor naar voren gespoeld.

Latifi is inmiddels ervaren genoeg om niet in de val te lopen. De Canadees timede zijn stop bij ronde 20 en hoewel de Vries de leiding weer overpakte, toch kwam hij al snel weer onder druk van Latifi. Daarna ging het helaas snel.Ghiotto had zijn auto gelukkig aan de praat kunnen houden in de stops en ging razendsnel door het veld weer naar voren. Hij pakte Sergio Sette Camara en Deletraz zelfs tegelijk. De twee volgden hem op gepaste afstand en konden De Vries ook binnenhengelen, die ook Hubert nog langs moest laten en terugviel naar zes.

Van buiten de spotlights

Ondertussen reed de man die vooraf de meeste aandacht had getrokken een veel rustiger race. Mick was nog steeds met Boschung aan het vechten na zijn stop, maar ondertussen haalden de twee wel om de zoveel tijd een auto in. Mazepin probeerde een Canamasas-verdediging, maar ging zo in de fout dat hij een flatspot kreeg die hem naar de laatste plaats liet terugvallen. De Duitser ging intussen steeds sneller rijden toen hij Nobu Matsushita in het vizier kreeg. De Japanner was vroeg gestopt maar worstelde nu zodanig met zijn banden dat hij hard omlaag kukelde van drie naar acht. Dat werd plaats negen toen Mick hem hem in de laatste nog inhaalde en behalve 3 punten ook de pole voor de sprintrace scoorde.

Vooraan was Latifi niet meer in te halen voor de rest, de Canadees had aan de streep een voorsprong van bijna 9 seconden op Ghiotto. Sette Camara beslechtte het duel met Deletraz in zijn voordeel en pakte een derde plek. De Zwitser moest intussen ook een aanstormende Hubert nog voorbijlaten die als vierde de beste rookie werd in deze race. De Vries kon de zesde plek houden tot de finish, waardoor hij in de sprintrace als derde mag beginnen straks. Guan You Zhou pakte nog 2 bonuspunten mee voor de snelste ronde.

Stand na 1 race:
1. N. Latifi – 25
2 L. Ghiotto – 22
3 S. Sette Câmara – 15
4 A. Hubert – 12
5 L. Delétraz – 10
6 N. de Vries – 8
7 J. Aitken – 6
8 . M Schumacher – 4
9.  G. Zhou – 3
10. N. Matsushita – 2


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!