Charles Leclerc presteerde een unicum: een F2 sprintrace winnen met een pitstop. De Fransman sneed in negen rondjes door het veld heen en pakt met zijn overwinning ook de leiding in het kampioenschap. Nyck de Vries hield zich goed staande en kwam als zesde binnen.


© fiaformula2.com

Voor de start was er pech voor Nobu Matsushita. De polesitter kreeg zijn auto niet aan de praat en moest vanuit de pits vertrekken. Luca Ghiotto kreeg de pole cadeau en hoewel hij even de leiding kwijt was aan Alex Albon, pakte hij een bocht later de Britse Thai weer terug. Achter hen had Leclerc een superstart van zes naar 3 en werd Norman Nato na een mindere start opgeslokt door het gedrang, waar hij door een botsing met Oliver Rowland en Jordan King lekreed en van de baan ging. Safetycar!

Tijdens die safetycar viel op dat Artem Markelov als enige in het hele veld soft banden onder had ipv mediums. Zijn team probeerde hem nog binnen te roepen voor een wissel, maar de Rus wilde nog een aantal rondes door rijden. Bij de herstart hield Ghiotto even vol tegen Leclerc, maar de Monegask was te snel en gaf vol gas, zodat hij al snel 10 tellen voorsprong pakte. De reden werd al snel duidelijk. “We go to Plan B” want in ronde 14 stuurde hij de Prema auto de pits in.

Maximum Effort

Een gewaagde zet die ook helemaal verkeerd had kunnen lopen. Markelov was twee ronden na de herstart alsnog binnen gekomen, maar hij kwam als vijftiende terug de baan op met mediums en hoewel hij minder last van slijtage had, kwam hij niet verder omhoog dan een achtste plaats. Leclerc kwam als veertiende de baan weer op na zijn stop, en terwijl vooraan Ghiotto en Rowland probeerden elkaar én Antonio Fuoco af te houden, was de Monegask bijna vier seconden per ronde sneller.

En hoewel Davide Valsecchi zich hardop bleef afvragen of dit wel zo verstandig was geweest, het werkte wel degelijk. Leclerc verspilde geen enkele inhaalkans, verschalkte twee a drie auto’s per rondje en reed zo weer de top 5 binnen. Fuoco liet zijn teamgenoot makkelijk langs, King bood iets meer weerstand, maar het hielp allemaal niks, de Prema sloot aan bij de DAMS en Russian TIME vooraan met nog anderhalve ronde. In de DRS zone was Rowland gezien en in de derde bocht ging Ghiotto te wijd, waardoor hij Leclerc ook nog langs moest laten. In driekwart rondje reed Leclerc nog 1.5 sec weg van de Italiaan, die Rowland nipt achter zich hield. Schitterend gedaan Charles! Het is in theorie mogelijk een sprintrace met extra stop te winnen, maar dan moet je echt van goede huizen komen, en Leclerc heeft aan die kwalificatie voldaan.

Nyck tussen de veteranen

Nyck de Vries reed tussen alle duels op de baan een goede race. Hij schoof dankzij Matsushita’s pech op voor de start al op naar negen, maar verloor twee plaatsen door Stefano Colletti zich letterlijk langs de Fries beukte. Gelukkig kwam daarna de SC de baan op zodat hij aansluiting hield en zich in een groepje oudgedienden terug vondt. Voor hem Colletti en Sergio Canamasas, achter hem teamgenoot Johnny Ceccotto. Colletti had zoveel moeite met Canamasas dat de beide Rapax auto’s aansloten en uiteindelijk kwamen ze de Monegask allebei voorbij.

Canamasas bood zoals gewoonlijk stevig weerstand maar de Vries verraste hem in de hairpin en schoof dankzij nog een inhaalactie tegen Albon en de pitstops van Leclerc en Markelov op naar 6. Leclerc kwam later weer langs op weg naar de zege, maar Fuoco was inmiddels alle tempo kwijt en moest De Vries langslaten, die een mooie zesde opstreek. MP had opnieuw een auto in de punten met King op plaats 5, Sergio Sette Camara kreeg een lekke band en kwam als 18e binnen.

Stand na één raceweekend
1 C. Leclerc – 36
2 A. Markelov – 28
3 O. Rowland – 20
4 L. Ghiotto – 18
5 N. Nato – 18
6 J. King – 18
7 A. Albon – 10
8 N. Latifi – 8
9 N. de Vries – 5
10 N. Matsushita – 4

Het volgende raceweekend in de F2 is tijdens de GP van Barcelona over een maand. Dan zal ook de laatste jaargang van de GP3 zijn opwachting maken, voor die volgend jaar zal worden samengevoegd met de F3 Euroseries


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!