Volgend jaar gaat de F1 er anders uitzien. Het was al eerder bekend dat de V10-motoren vervangen zullen worden door V8, we krijgen opnieuw een andere kwalificatie en de dubbele achtervleugel werd goedgekeurd. In 2007 keren de slick-banden terug.

De kwalificatie ziet er volgend jaar als volgt uit: Er wordt een knock-out systeem in drie delen van een kwartier verreden, aan het eind van elk deel vallen de vijf langzaamste coureurs af. De tien snelste coureurs krijgen uiteindelijk twintig minuten om voor de pole te strijden.

Volgend seizoen mag men ook weer banden wisselen tijdens de race. Het benodigde aantal goedkeuringen werd behaald, ondanks dat sommige teams tegenwerkten.

De FIA heeft ook de ge�ntroduceerde dubbele achtervleugel goedgekeurd. Dit was aanvankelijk voor 2008 bedoeld, maar de teams stemden in met een vervroeging van introductie van een jaar.

Tot slot worden de slicks (banden zonder groeven) in 2007 weer toegestaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!