De Grote Prijs van Turkije zal zomaar eens terug kunnen komen op de Formule 1 kalender. Er wordt zelfs gesproken over een deal die al volgend jaar in gaat als vervanger van de race in New Jersey. Deze week werden de geruchten dat de race in New Jersey vervangen zou worden door een race in Frankrijk al door de grond geboord. Zowel Magny Cours als Paul Ricard wisten de deadline van eind November niet te halen.

De ommekeer voor het Istanbul Park komt in de vorm van zakenman Vural Ak. Ak kocht onlangs de management rechten van het circuit. Naar verluid vraagt Ecclestone zesentwintig miljoen dollar om de race te mogen organiseren. Ak wil zelf vijf miljoen meebetalen waar de Turkse overheid dertien en een half miljoen bij schuift. Voor de snelle rekenaars onder u zit hier inderdaad nog een gat in van ruim zeven miljoen dollar. De man met het laatste woord, Bernie Ecclestone, geeft aan wel te willen handelen over de prijs: Ik wil graag in discussie met degene die hier verantwoordelijk voor zijn. We willen graag terugkeren naar Turkije.

De Formule 1 deed van 2005 tot 2011 jaarlijks Turkije aan. Meest succesvolle man op het Instanbul Park is Felipe Massa, hij wist tussen 2006 en 2008 drie keer op rij zowel de pole position als de zege op te eisen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.