Het is (veelal) de Nederlandse F1-fan al opgevallen;

Geen F1-races te bekijken via de BBC, want in al zijn wijsheid besloot Bernie wat extra geld te vangen bij Sky. Daarmee er sprake is van schending van eerder gedane en vele openbare verklaringen die FOM [Ecclestone] hebben gemaakt over het belang van free to air!

Het maakt Eccelstone natuurlijk niet populairder, laat staan betrouwbaar, door eerst een belofte te doen en er daarna op terugkomen.

Met een groot gevoel van ontgoocheling heb ik afgelopen zondagochtend naar de RTLGP Formule 1 uitzending gekeken op RTL7.

Zei ik ontgoocheling? Het was eerder een ‘Cold Turkey‘, na een jaar lang reclamevrij kijken op de BBC!

Op zich is het een hele verbetering dat de race min of meer nog kan gevolgd worden tijdens de reclameblokken dankzij de splitscreen methode, maar dat gaf RTL blijkbaar het recht om elke tien minuten een reclameblok erdoorheen te gooien?!

Op deze manier wordt hij niet echt onderbroken, maar toch wel qua volgmogelijkheid aangezien het beeld 1/4 van het reklamebeeld is en tevens het race-geluid niet meer te horen is. Geluid weg en bril nodig om nog iets te kunnen zien, ben ik van mening dat het toch om een onderbreking gaat.

Vroeger, in de tijd dat ITV de rechten had, konden we overstappen naar de Belgische zender Canvas. Maar dat is verleden tijd…

Iedereen is het onderhand wel gewoon dat televisie en reclame onlosmakelijk verbonden zijn, maar wat afgelopen zondag te zien was zit mij erg hoog. Gelukkig was er veel actie in de race en moesten de heren coureurs hard werken om hun bolides op de baan te houden, maar anders…

Gelukkig zijn er een aantal races, die de BBC live mag uitzenden, waardoor wij die-hard fans optimaal kunnen genieten van de gehele race! Zet deze data daarom in je agenda met een rode pen!

Live-uitzending F1 door BBC in 2012;

China – 15 april
Spanje – 13 mei
Monaco – 27 mei
Europa (Valencia) – 24 juni
UK – 8 juli
België – 2 september
Singapore – 23 september
Yeongam – 14 oktober
Abu Dhabi – 4 november
Brazilië – 25 november