Senior games designer Ross Gowing heeft bekend gemaakt dat er extra features voor de toekomstige Formule 1- racegame van Codemasters komen. Dit is naar de immer bescheiden mening van uw scribent een logische ontwikkeling.

Om interessant te blijven, moest Codemasters immers meer doen dan alleen maar enkele cosmetische ingrepen voor elke editie. F1 2012 is een redelijk solide game, maar miste die vonk om een jaarlijkse investering te rechtvaardigen. En dus werd bekend dat F1 2013 historische racers zal bevatten. Helaas zal het beperkt blijven tot F1-auto’s uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw.

De geschiedenis van de Formule 1 is momenteel erg ‘hot’…Denk bijvoorbeeld aan Rod Howard’s Rush, een film waarin de details van de rivaliteit tussen Niki Lauda en James Hunt tijdens het seizoen in 1976. Niet gek dat Codemasters ook duikt in het rijke historie van ‘onze’ sport.

De game verschijnt rond september van dit jaar voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, waarbij er een geheel nieuwe gameplay mode komt onder de naam F1 Classics. Fans krijgen hierbij de kans om op iconische ciruits te racen met en tegen legendarische coureurs. Om deze reden verschijnt het spel in twee uitgaven: F1 2013 en F1 2013: Classic Edition.

De ‘normale’ editie bevat alle auto’s, circuits en namen uit seizoen 2013, inclusief een update van de regels. Ook in F1 2013 zitten legendarische coureurs uit de tachtiger jaren, denk aan Mario Andretti, Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi en Gerhard Berger. Zij rijden in auto’s als Williams, Lotus en Ferrari en krijgen commentaar van Murray Walker.

Gamers die F1 2013: Classic Edition kopen krijgen nog eens twee additionele content pakketten met extra circuits, content uit de jaren negentig en andere game modi. We zien onder andere coureurs als David Coulthard, Jacques Villeneuve, Eddie Irvine en Alain Prost in de auto’s van onder andere Williams en Ferrari.

Wij van gppits.net kijken heel erg uit naar deze game. En ook al waren wij niet al te positief –doch wel eerlijk– over de performance van Codemasters, we zijn kritisch omdat wij liefhebbers zijn.
Nog twee maandjes wachten [en sparen] dus!

bron: Codemasters.com