Na de aanslagen in Londen, waar vanmorgen explosies plaatsvonden in enkele metro’s en bussen met nu al minstens 10 doden en talloze gewonden tot gevolg, worden waarschijnlijk ook de veiligheidsmaatregelen aan Silverstone verstevigd.

Er is een crisisvergadering gehouden aan het circuit, om te overleggen over de maatregelen voor dit weekend. Later vanavond wordt een verklaring verwacht. Er worden 100.000 fans verwacht zondag, en zij zullen zich waarschijnlijk mogen voorbereiden op versterkte veiligheidsvoorschriften. Dit zal duidelijk gemaakt worden in de verklaring.

De ontploffing heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de G8-top die vandaag begint in Gleneagles te Schotland. Daarom heeft de Grote Prijs normaal gezien niets te vrezen. Vandaar deze verklaring van John Hurton, de woordvoerder van Silverstone: “Natuurlijk zijn we gewaarschuwd en we zullen al het mogelijke doen voor de veiligheid. Desondanks is er geen reden tot paniek.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter