En nu even het volgende over de banden…

Diverse media hebben de afgelopen dagen geopperd dat de werkeloze Japanner Kamui Kobayashi Pirelli’s nieuwe testrijder gaat worden. Of dat zo is, is echter nog maar de vraag. Pirelli-boss Paul Hembery meldde tijdens een presentatie in Milaan dat zolang Pirelli de banden mag leveren, Jaime Alguersuari en Lucas di Grassi het rubber mogen testen.

Al is het nog helemaal niet zeker of dat ook gaat gebeuren aangezien Alguersuari middels een tweet aan de wereld liet weten: Sorry, I haven’t confirmed my future yet, ‘m still working on it so I can give you news soon. Sorry for the delay.

Toch meent Hembery dat het verstandig zou zijn als de Spanjaard nog even zou blijven: Jaime heeft meer geleerd tijdens één dag testen voor ons, dan in zijn hele loopbaan bij Toro Rosso. Ook voor Pirelli hoopt Hembery dat zijn rijders blijven. We hebben een prima tijd gehad met Jaime en Lucas, meldt hij aan Totalrace. Zodra wij ons contract met de Formule 1 verlengen willen wij hen dan ook langer vastleggen.

Maar hoe zit het dan met dat contract? Het lijkt erop dat ook na 2013 Pirelli de Formule 1 van banden zal blijven voorzien. Volgens Marco Tronchetti zijn alle teams erg tevreden over de samenwerking. En ook de show is goed, meent de voorzitter van de Italiaanse bandengigant. We hebben dan ook alle vertrouwen in een toekomstige contractverlenging.

Dan de banden zelf. Volgens Pirelli zal de 2013-lichting zachter zijn dan die van vorig jaar. De banden zullen een halve seconde per ronde sneller zijn maar er tevens voor zorgen dat rijders meer pitstops zullen moeten maken. Eénstoppers zullen we in 2013 nog maar zelden of nooit zien. Tevens zal de hardste compound voortaan oranje van kleur zijn.

Nog meer nieuws: éénmalig GP-winnaar Jean Alesi zal de nieuwe ambassadeur worden van de Italiaanse rubberproducent. De Fransman met Siciliaanse roots reed gedurende het seizoen 1990 in zijn Tyrrell op sloffen van Pirelli. Zo vocht hij onder meer zijn heroische duel met Ayrton Senna door de straten van Phoenix uit op de banden.

Hembery wist ook nog te melden dat er een leuk extraatje in het vooruitzicht wordt gesteld voor de aanstaande GP2-kampioen. Deze mag een dag komen testen in de Pirelli Formule 1-wagen. Dat zal overigens nog altijd de Renault van 2010 zijn. Door relatief weinig regelwijzigingen ziet de bandleverancier geen reden om van wagen te wisselen.

Hoe men ook over Pirelli denkt, de banden zijn spraakmakend. Bijna heel 2012 lang rolden de voor- en tegenstanders van de banden over elkaar heen om te melden hoe goed of juist slecht de banden waren. Voorstanders roemden de vele positiewisselingen die de kwetsbare banden met zich mee brachten. Niet zelden werd het volledige veld weer eens door elkaar gehusseld als er weer eens een serie pitstops werd afgewerkt. Tegenstanders wuifden dat argument echter roekeloos van de hand en mopperden dat de rijders wel erg vaak op halve kracht rond reden om banden te sparen.

Eén ding is zeker: Pirelli is allesbehalve saai.