Gerard de Rooy heeft woensdag de twaalfde etappe van de Dakar Rally voor vrachtwagens gewonnen. De Nederlandse trucker arriveerde na 9 uur, 35 minuten en 14 seconden bij de finish in Mali.

Hij had een voorsprong van ruim 5 minuten op de Rus Firdaoes Kabirov, die zijn leidende positie in de algemene rangschikking verstevigde.

Giniel de Villiers won bij de autocoureurs. De Zuid Afrikaan legde de klassementsproef van 586 kilometer tussen Kiffa in Mauritani� en Bamako in Mali af in 7 uur, 20 minuten en 58 seconden.

De Nissan rijder had ruim 3 minuten voorsprong op de Fransman St�phane Peterhansel (Mitsubishi), die leider bleef in het algemeen klassement. Hij breidde zijn voorsprong op land- en ploeggenoot Luc Alphand, die als derde finishte, zelfs uit tot meer dan 23 minuten. De Nederlanders Chris Leyds en Marcel van Vliet eindigde bij de beste 25. Hun achterstand op de winnaar was minder dan twee uur.

De motorcoureurs kwamen niet in actie als eerbetoon aan de dinsdag overleden Italiaan Fabrizio Meoni

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter