Gisteren, 29 juli, is Fernando Alonso 22 jaar geworden. Dat heeft hij gevierd in de Spaanse stad Oviedo bij zijn familie.

Zijn eerste race reed hij al op de leeftijd van 3 jaar. De Spaanse jongeling moest blokken onder z’n schoenen zetten om aan de pedalen te kunnen. De andere deelnemers in die kart-wedstrijd waren dubbel zo oud als hij, of zelfs nog ouder. Na de finish was hij er vast van overtuigd dat hij de race gewonnen had, maar toen hij hoorde dat dat niet het geval was, barstte hij in tranen uit. Maar een zaadje was ontkiemd, een passie had hem gevangen. 10 jaar later verliet hij z’n land, familie en gewoontes achter en trok hij naar Itali� om die passie te vervolgen.

Nu rijdt hij in het F1, en is hij gekend door heel de autosporttak.

“Ik ben al 19 jaar actief in de autosport,” grapt hij. “Zo ver als ik me kan herinneren, had ik een stuurwiel in de handen. Motorsport is een deel van leven.”

Fernando weet dat hij veel geluk heeft door de job die hij vervult:

“Ik kan leven door iets te doen waar ik van hou, en goede dingen doen op de baan omdat ik bij een topteam zit. En meer, het seizoen 2003 begon ongelooflijk goed voor mij: een pole-positie, podiums… Ik voel me alsof ik droom.”

Onze jarige weet wel dat hij nog veel moet leren. Hij is ingeslagen als een bliksem op z’n weg, maar de weg naar succes is er een zeer lange:

“Ik ben een beetje als een spons. Ik wil alles rond me absorberen. Ik wil begrijpen, dingen aan boord nemen, en elke dag beter worden. Ik weet dat ik dit jaar niet kan vechten voor de titel, maar ik probeer me er op voor te bereiden zoveel ik kan!”

En Alonso besluit:

“Het leven in de Formule 1 is hard voor een 22 jaar oude. Maar ik zou m’n plaats niet opgeven voor wat dan ook in de wereld!”

 

Bron: F1-live.com

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter