Michael SchumacherNa de rampzalige eerste kwalificatiesessie van gisteren kan Ferrari al met 1 ding tevreden zijn. Er worden geen punten gegeven voor de beste start plaats. Michael Schumacher en Rubens Barrichello eindigden tijdens de eerste sessie slechts als twaalfde en veertiende met weinig kans om hun positie te verbeteren.

Nochtans presteerde de F2004M perfect. De wagen had een goede balans en de rijders maakten geen fouten. Daardoor kan het slechte resultaat enkel worden toegeschreven aan het feit dat de Ferrari niet is ontworpen op maat van de nieuwe reglementen van dit jaar en dus geen snelle ronde aankan.

Ferrari moet dus straks hopen op een goede strategie, en een foutloze race van Michael Schumacher en Rubens Barrichello om nog een verschil te kunnen maken. Ze hebben daarvoor 56 ronden de tijd die moeten afgelegd worden in een verschroeiende hitte. Vergis je niet, het kan straks nog altijd spannend worden want tijdens de derde vrije training reden ze met meer benzine langere runs en waren toen zeer competitief.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter