Tot vreugde van ondergetekende wordt Heikki Kovalainen nu eindelijk genoemd als mogelijke vervanger van Massa.

De Fin rijdt nu voor het derde seizoen bij Caterham, voorheen Team Lotus F1. Heikki was er heilig van overtuigd dat Caterham binnen enkele jaren punten zou scoren, maar ook dit jaar lijkt het team geen aanspraak te kunnen maken op het felbegeerde punt.

Het geduld van Kovalainen lijkt dit seizoen daarom op te raken. De Caterham-coureur uitte eerder dit seizoen al eens zijn zorgen over de progressie en deed dit afgelopen week weer. Het lijkt erop dat Kovalainen om zich heen kijkt met betrekking tot de contractonderhandelingen voor 2013.

Ex Formule 1-coureur Mika Salo is echter van mening dat Kovalainen mogelijk op weg is naar Lotus: De informatie die ik heb komt van een betrouwbare bron binnen het team van Lotus. Hij maakt daar een goede kans om Grosjean te vervangen, al denk ik persoonlijk niet dat Grosjean weggaat vanwege de goede verstandhouding met Eric Boullier.

Bij Ferrari heeft Heikki ook een goede kans. De opties die Ferrari voor volgend jaar heeft zijn minimaal, Heikki weet dat. Zodra de bal begint te rollen bij de situatie van Hamilton, Massa en Schumacher gaat de rest ook bewegen.

Wat vinden jullie? Is Heikki een goede voor Ferrari of moet hij vooral bij Caterham blijven? Geef je mening op onze forum!

Leave a Reply

Your email address will not be published.