De afgelopen weken konden onze forumleden hun stem laten horen op ons forum, met hun hulp stelde we een eindejaarsrapport op dat uniek is voor gppits. Men kon zowel punten geven als commentaar leveren op niet alleen de coureurs maar ook de teams. Dit rapport is wegens lengte opgedeeld in drie delen, vandaag werken we het tweede deel van de resultaten af.

-Coureurs-

15.Sebastian Vettel (5de in WDC)

Was dit de man die de afgelopen vier jaar wereldkampioen was geworden? Sebastian Vettel leek soms meer op een rookie dan op een ervaren coureur. Geen enkele keer in het jaar kon hij indruk maken of maakte hij ook maar enigzins aanspraak op de overwinning. Verhuisde naar Ferrari, maar of het daar beter gaat?
-Pancake Shield-

net geen voldoende. Voor een 4 voudig kampioen had hij beter moeten presteren. Auto lag hem totaal niet en maakte op geen enkel moment echt de indruk er nog te genieten van het racen. Iets wat hij zelf ook aan gaf. Na een jaar van teleurstelling gaat hij een nieuwe uitdaging aan. Maar dit was niet de Vettel van afgelopen 4 jaar.
-FolkertE-

14.Romain Grosjean (14de in WDC)

Er zat voor Romain met dit prul weinig anders op dat uitrijden en hopen. Helaas bleek de rest van het veld té betrouwbaar om nog punten weg te snaaien
-Sphinx

Dat moet toch echt gigantisch frustrerend zijn als je ziet vanwaar dit team komt?
-Niels_-

13.Kevin Magnussen (11de in WDC)

Leuk podium in de eerste race, vervolgens wat botsingen en daarna amper progressie geboekt.
-Perton-

Jong, dat wel, maar ik zie het talent (nog) niet echt.
-Jeroen-

12.Sergio Perez (10de in WDC)

Goed gepresteert, enkele sterke races gereden. En Hulkenburg goed partij kunnen bieden.
-Gloudiesaurus-

Perez blijft ‘lekker brutaal’, al waren er momenten waar hij op moet letten. De klapper met Felipe Massa in Canada had zomaar erg fout kunnen aflopen. Werd sterker in de tweede helft van het seizoen.

-Franky R.-

11.Jean-Éric Vergne (13de in WDC)

Was het woede vanwege zijn aanstaande transfer, maar ineens ging Vergne risico’s nemen, veel risico’s zelfs. Het kostte hem tot twee keer toe een tijdstraf, maar dat spoorde hem alleen nog maar meer aan. Leuk om te zien, zó had hij in zijn eerste jaren moeten rondrijden (zul je net zien dat we hem dan en masse als doldriest figuur afgeschreven hadden). Weinig kans dat we J-E nog terugzien volgend jaar, hopelijk vind hij iets in een andere raceklasse.
-Sphinx

Goed. Verdient meer kansen. Maar ook een beetje bleu soms..
-Jeroen-

10.Daniil Kvyat (15de in WDC)

Ook goed gereden maar Vergne scoorde meer punten. Maar maakte een sterke indruk en verdiende promotie naar Red Bull.
-Gloudiesaurus-

Wisselvallig en denk dat RBR te vroeg komt voor hem.
-Sabai-

9.Nico Hulkenberg (9de in WDC)

Duitse degelijkheid zonder glans: Nico is een Opel Astra.

Duitse degelijkheid zonder glans: Nico is een Opel Astra.
-Jeroen-

De ‘Hulk’ zag er dit jaar nogal povertjes uit naast zijn Mexicaanse teamgenoot. Niet dat de Duitser het rijden is verleerd, maar het zag er van tijd tot tijd nogal tam uit.
-Franky R.-

-Teams-

8.Scuderia Ferrari (4de in WCC)

 

Wat een blamage en dat het bij FIAT in het verkeerde keelgat is geschoten is duidelijk op een jaar tijd is bijna het hele management vervangen inclusief de president! Dit wil ik als Ferrari fan niet nog eens meemaken, er kunnen altijd mindere seizoenen tussen zitten, dat weet je als fan maar dit was gewoon schandalig slecht en nog maar te zwijgen over het gemak waarmee ze de best coureur van het veld hebben laten lopen…
-Maikel0230-

Ferrari snakte zo ongeveer naar het einde van dit seizoen. Als hen nu nog niet duidelijk is dat het NIET gaat lukken om de Italiaanse renstal met Italiaans personeel aan de top succesvol te maken dan zullen ze NOOIT meer kampioen worden, al rijden Vettel en Hamilton er over twee jaar. De F14T was precies wat de “hippe naam” aangeeft: Een Fiat! Het lijkt een leuk pakket, maar het laat je op de gekste momenten zitten.

-Sphinx-

7.Marussia F1 Team (9de in WCC)

Ondanks dat het team dit jaar weg viel toch 2 punten was het team sterker dan Caterham. Soms kon Bianchi het zelfs Sauber moeilijk maken.
-Gloudiesaurus-

Failliet. Dus niet goed.
-Jeroen-

strong>6. McLaren Mercedes (5de in WCC)

Overgangsjaar bij de eerste race zag het er nog goed uit met 2 podiumplaatsen (na de DSQ van Ricciardo). Daarna zakte het als een pudding in elkaar om pas de laatste races weer wat op te krabbelen. Ben benieuwd naar volgend jaar wat ze met Honda kunnen doen.
-Wallie-

Ze begonnen ijzersterk aan het seizoen, maar werden daarna aan alle kanten voorbij gestoken door andere teams. Met name door Jenson Button viel er nog te redden wat er nog te redden viel. Maar McLaren leek sterk op weg om een grijze middenmotor te worden. Met Honda zou dat moeten veranderen voor ze.
-Pancake Shield

strong>5.Scuderia Toro Rosso (7de in WCC)

Zusterteam van de grote Red Bull Racing, maar af en toe zijn de rollen omgedraaid. Toro Rosso had veel minder moeite met de motor in de wintertest, dus kwamen de grote jongens even buurten bij het team dat oorspronkelijk talent moet opleiden. In 2014 heeft STR een redelijk seizoen achter de rug.
-Franky R.-

Hoog cijfer. De doelstelling is immers: opleiden. En dit jaar stroomt er weer eentje door naar RBR en komen er weer twee jongen honden naar STR. Doelstelling voldaan.
-Jeroen-

Lees vrijdag tweede kerstdag het derde en laatste deel van ons eindejaarsrapport hier op de pits!