Panasonic Toyota Racing heeft voorlopig toch al ��n ding om te feesten dit weekend. Het Japans-Duitse team behaalde gisteren hun eerste polepositie in wat hun 60ste Grand Prix wordt. Ondanks de twee klapbanden van eerst Ricardo Zonta en meteen daarna Ralf Schumacher, die daardoor de race moet missen, ziet men het er allemaal niet meer zo somber als voor de kwalificatie. Jarno Trulli vertelde tijdens de persconferentie�s na de sessie:

“Wel, het is hier moeilijk geweest voor iedereen, zeker voor Ralf wat echt ongelukkig was. We kwamen hier met veel verwachtingen en gisteren (vrijdag) hadden we te maken met twee crashes: ��n van Ralf en ��n van Ricardo. We proberen nog altijd te begrijpen wat er precies gebeurde en we hebben al zeker veel gemengde gevoelens gehad tijdens dit weekend. Het was vrij moeilijk om de wagen af te stellen, om te werken en om je vertrouwd te voelen met de wagen.”

Op de vraag of het moeilijk was om vertrouwen in de wagen te hebben, zeker omdat twee van dezzelfde wagens zijn gecrasht waarmee Trulli ook rijdt, antwoordde de Italiaan hetvolgende: “Mja, sommigen onder ons hebben dit seizoen al erg veel geluk gehad en we hebben allemaal wel een soort van gevoel dat we missen om 100% vertrouwen te hebben in onze wagen, met het geheel waarmee we tot nu toe rijden. Ik weet niet wat er morgen (zondag) gaat gebeuren maar er zullen wel oplossingen tevoorschijn komen.”

Jarno Trulli behaalde gisteren zijn derde polepositie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter