Nu de eerste vrije trainingen op het gloednieuwe circuit van Jaypee verreden zijn, is het tijd om eens wat coureurs aan het woord te laten over hun indrukken tot nu toe.

Sebastiaan Vettel
Het is een interessante baan, een leuke uitdaging. In de openingsfase was het erg stoffig maar de baan lijkt me leuk, aldus de kersverse wereldkampioen. De wijde bochten geven de rijders veel opties. Het zou een leuke race kunnen worden op zondagmiddag. Het is buiten de ideale lijn stoffig wat het erg listig maakt. We moeten er voor zorgen dat we op de racelijn kunnen blijven. Het is naar mijn mening een goede baan om in te halen door de lange rechte stukken en wijde bochten.

Mark WebberEerste indrukken coureursa
Het is een goed circuit met Formule 1-bochten, snelle links-rechts combinaties en veel bochten kan je in de vijfde versnelling nemen, aldus Webber. Turn 3 is een unieke bocht, erg langzaam maar het gaat omhoog en is behoorlijk extreem in het hoogteverschil. Turn 4 is eveneens niet zo eenvoudig dus het zijn beiden uitdagende bochten. Datzelfde geldt voor de twee snelle chicanes, ook die zijn erg leuk. Ondanks het feit dat de baan zeer breed is, is het behoorlijk glibberig naast de ideale lijn waardoor de meeste rijders die lijn volgen.

Jenson Button
Wat betreft de afstelling van de auto lijkt deze baan meer op Spa en Suzuka dan op Singapore en Korea. Onze bolide lijkt op dit soort typen circuits goed te werken dus ik kijk erg uit naar het weekend, aldus Button.

Fernando Alonso
Ik ben erg blij hier te zijn. Een nieuw circuit is een nieuwe uitdaging vanuit rijdersoogpunt, gaf Alonso toe. Dit circuit ziet er zeer interessant uit, met name de laatste sector die erg snel is. Een goede flow is hier van groot belang.

Michael Schumacher
Dit is een zeer interessant circuit met een uitdagende lay-out. Het is dan ook zeker leuk om op te rijden, erkende Schumacher. Zoals verwacht was het buiten de ideale lijn extreem stoffig maar gedurende de dag werd de racelijn beter.

Nico Rosberg
Het nieuwe circuit hier in India is geweldig. Het bevat enkele zeer interessante bochten en daarom duurt het wat langer om gewend te raken aan de baan dan bij een aantal andere nieuwe circuits het geval was. Turn 2 is bijvoorbeeld heel anders: Je komt uit een afdaling, kijkt vervolgens naar de lucht en ziet heel laat pas een hairpin verschijnen, aldus Rosberg.

En tot slot thuisrijder Narain Karthikeyan
De eerste ronde was erg speciaal: ik voelde veel emoties nu ik in India rijd, erkende Karthikeyan. Ik kon het gewoonweg niet geloven en er schoten zoveel dingen door mijn hoofd.