Gameontwikkelaar Codemasters heeft de eerste details bekend gemaakt omtrent het nieuwe Formule 1 spel voor dit seizoen, F1 2016. In F1 2016 heeft Codemasters de focus vooral gelegd op het herintroduceren van de career mode en de Safety Car. Het spel zal uitkomen voor de Windows PC, Playstation 4, en de Xbox One.

Met F1 2015 kwam Codemasters vorig jaar met misschien wel het beste Formule 1 spel sinds het legendarische Grand Prix 4 van MicroProse. De besturing van de wagens was subliem, en de meeste bugs die Codemasters in de voorgaande edities uit de F1 serie over het hoofd zag waren verdwenen. Het spel viel alleen op door het ontbreken van de career mode, een spelmodus waarin de speler zijn eigen Formule 1 carrière kan simuleren, en de Safety Car.

Voor F1 2016 heeft Codemasters nadrukkelijk de focus gelegd op de career mode, het veel gevraagde onderdeel van het spel. De speler kan aan de slag met een carrière modus van tien seizoenen en kan in het begin kiezen om direct te starten in een topteam, of om te beginnen in een achterhoedeteam en vervolgens proberen om hogerop te komen. Dit kan door tussen de seizoenen in te wisselen van team, maar ook door het team die de speler heeft gekozen te ontwikkelen. Ook kunnen spelers voor het eerst, net als de echte Formule 1 coureurs, een eigen startnummer kiezen.

Naast de terugkeer van de career mode heeft Codemasters ook besloten om de Safety Car terug te laten keren in het spel. Ook dit essentiële onderdeel van het Formule 1 racen werd in 2015, tot onvrede van de fans, achterwege gelaten. Daarnaast is er de introductie van de Virtual Safety Car, zal er voor het eerst gereden kunnen worden op het stratencircuit in Baku, Azerbeidzjan, en kan er gereden worden met het nieuwe Formule 1 team van Haas.

Een exacte release date is nog niet vrijgegeven voor F1 2016, maar hoogstwaarschijnlijk zal het spel deze zomer nog in de schappen liggen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!