Scott SpeedScott Speed is het resultaat van de Red Bull Driver Search in de Verenigde Staten, iets gelijkaardigs met de RACB Formule Renault Academy hier in Belgi�. Dat werd ook voor de eerste maal in 2002 georganiseerd, en na drie jaar heeft dat eindelijk zijn vruchten afgeworden. Speed werd vorig seizoen derde in het GP2-Kampioenschap en is er net 22 jaar geworden. Ook heeft hij er intussen al twee vrijdagen op zitten bij Red Bull Racing, tijdens de Grand Prix van Canada en ook in Indianapolis, voor eigen volk.

“Red Bull hun doelstellingen zijn duidelijk,” zegt teambaas Christian Horner. “Vooruit gaan, in de subtop geraken en met wat geluk misschien eens verrassen.” Dit jaar behaalde David Coulthard als beste resultaat een vierde plaats in Australi� en op de N�rburgring. Coulthard eindigde elfde in het kampioenschap met 24 punten en Klien behaalde negen punten en een 23ste plaats, terwijl Vitantonio Liuzzi op vier races maar ��n puntje wist te bemachtigen. Red Bull eindigde zevende met 34 punten.

Scott Speed is de eerste Amerikaan sinds Michael Andretti die een seizoen Formule 1 zal rijden. Andretti debuteerde in Zuid Afrika 1993 in de McLaren-Ford en had de eer om teamgenoot van Ayrton Senna da Silva te zijn. Na elf races mocht hij weer naar Amerika trekken, waar hij nog verscheidene successen boekte in het CART-kampioenschap en later in de Indy Racing League.

Waar Speed zal plaatsnemen is nog niet zeker, wel is het zeker dat hij onder de vleugels van Red Bull blijft. De Oostenrijkse energiedrankenproducent kocht begin september de Scuderia Minardi over, wat volgens seizoen Squadra Torro Rosso wordt. Of Scott Speed bij Red Bull Racing of Squadra Torro Rosso gaat rijden wordt nog beslist.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter