Hoewel Jaguar toch het fabrieksteam is van Ford, heeft het team het niet erg breed op financieel gebied. Ford wenst namelijk geen grote bedragen in de Formule 1 te investeren. Als gevolg daarvan lukt het Jaguar dan ook niet om het middenveld te ontstijgen. Het lijkt er op dat Jaguar nog minder geld te besteden zal hebben volgend jaar, titelsponsor HSBC zal waarschijnlijk naar een ander team verkassen. En meer steun van Ford hoeft Jaguar ook niet te verwachten.

Teambaas Tony Purnell:

“We hebben de harde jaren, toen Ford problemen had op de wereldmarkt, overleefd. Ze weten dat ze Jaguar nu moeten steunen. We moeten met relatief weinig geld succes proberen te boeken. Gelukkig lijken er nu geldbesparende maatregelen aan te komen.”

 

“We moeten eens zorgvuldig naar de toekomst van de Formule 1 kijken. We kunnen twee kanten op. Of we houden het bij ��n regel, degene met het meeste geld wint, of we maken meerdere regels die competitie toestaan. Deze moeten er dan voor zorgen dat het geen wedstrijd wordt in geld spenderen. Daar zijn we immers niet in ge�nteresseerd. Ik denk dat dat een belediging zou zijn voor onze klanten.”

 

“Ford vindt racen nog altijd zeer belangrijk voor het bedrijf. Ze zullen zeker in de Formule 1 willen blijven, maar niet tegen elke prijs.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter