Formule 1 en dieren gaat niet samen. Meestal loopt het fataal af voor het dier in kwestie, maar het is ook al gebeurt dat de coureur het met zijn leven moest bekopen.

In 1987 tijdens de Grand Prix van Oostenrijk reed Stefan Johansson tegen een hertje aan. De linkerachterwielophanging van zijn McLaren TAG-Porshe brak in twee stukken, het hertje brak in tientallen stukken. Ook krijgen we af en toe eens een blik te zien van een konijn, maar gelukkig zonder gevolgen. In de DTM is er echter wel al meer dan ��n langoor gesneuveld.

Of een vogel. Zulke dieren zijn nog de gevaarlijkste van allen, want in tegenstelling tot zoogdieren kan een vogel overal tegen de wagen terechtkomen. Zo ondervond Jenson Button in 2000, toen er een duif tegen de neus van zijn Williams vloog en opengereten op zijn schoot viel. Button haalde een propere overall in de pits en de mechaniciens konden de rotzooi opruimen. Maar tragischer is de confrontatie van de jonge belofte Alan Stacey, die tijdens de Grand Prix van Belgi� in 1961 een vogel tussen de ogen kreeg op de rechte lijn van Kemmel. Stacey overleed onmiddellijk, hetzelfde gold ook voor de vogel.

Maar wat we nog niet hebben gehad was een hond op het circuit � tot vandaag. De eerste vrije training van vanochtend was amper vijf minuten bezig toen er opeens een hond verscheen in het midden van het circuit. De viervoeter was losgeraakt van zijn baasje en was onder de omheining doorgeraakt. De sessie werd onmiddellijk stilgelegd en tijdens de dolle achtervolging kwam er nog een tweede hond meedoen, die eveneens van zijn baasje was weggerend. De achtervolging duurde maar liefst 20 minuten, toen werd de hond klemgezet en gevangen.

Na vallende reclameborden (de kwalificatiesessie in 2000) komt Interlagos weer eens op een vreemde manier in het nieuws.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter