Jordan nog aan het werk in 2004We hebben er lang niets van gehoord, van Eddie Jordan. De Ier heeft z’n team verkocht aan een Russische investeerder en is dus niet meer in de paddock te vinden dit seizoen. Maar af en toe doet hij nog wel eens een uitspraak…

Jordan heeft zelf vele motorenpartners gehad: Yamaha, Peugeot, Honda en Ford, en daar gaat het dan ook over. Eddie spreekt zijn oordeel uit over de overname van Sauber door BMW, dat Williams verlaat voor een team dat nog nooit een race gewonnen heeft.

“Ik kan echt niet begrijpen hoe BMW een teams als Williams kan opgeven om te kiezen voor een samenwerking met een team dat niets weet van het winnen van races, laat staan kampioenschappen,” aldus Jordan. “Hoezeer ik ook hou van Peter Sauber, waarschijnlijk de meest onvervalst correcte en oprechte persoon in de F1 op vlak van geloofwaardigheid, de feiten zeggen niet dat hij een GP-winnaar is.”

En dat is toch wel belangrijk, vindt de kleurrijke ex-teambaas. “Mentaal gezien is dat iets dat hij eerst moet bereiken alvorens ooit te denken aan het kampioenschap. Vanuit dat standpunt heb ik enkele gedachten over de manier waarop het gebeurd is.”

“Peter Sauber heeft niet de mogelijkheid om het onverwachtse uit de zak te halen en een hele hoop races te winnen, en heeft die (mogelijkheid) nooit gehad,” zo zei Jordan. Het grootste probleem om voorwaarts te gaan is de immense kracht die je moet hebben op het gebied van races winnen en voor een kampioenschap gaan.”

Dus, als hij de kans had gehad, was Eddie Jordan zelf de beste man geweest voor BMW: “Ik ben er nu uit, maar ik zou in een veel betere positie gezeten hebben dan Peter, aangezien ik 1998 en 1999 meegemaakt heb.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter