FOM-baas Bernie Ecclestone ziet Max Mosley graag terugkeren in een functie bij de internationale autosportbond FIA. Mosley was zestien jaar lang voorzitter en werd vorig jaar opgevolgd door Jean Todt.

Ecclestone pleit nu voor een rentree van Mosley en een andere structuur voor de FIA. De onlangs tachtig jaar geworden Brit wil een scheiding maken tussen de Formule 1 en overige autosportklasses. Mosley zou dan met de FIA de F1 weer onder zijn hoede hebben, terwijl Todt met een geïncarneerde FISA de overige takken van autosport voor zijn rekening zou moeten nemen. Ecclestone denkt dat de F1-teams wel op een terugkeer van Max Mosley zitten te wachten.

Gelukkig voor de F1-teams is Mosley niet eens met de suggestie van zijn oude vriend:
Ik denk dat mijn dagen in de Formule 1 voorbij zijn en ik ga verder met andere dingen. Ik volg het natuurlijk met belangstelling, maar ik kom niet terug. Het is heel aardig van Bernie om dat te zeggen, maar Jean is nu FIA-voorzitter. Daar heb ik me ook hevig voor ingezet en ik denk dat hij de klus kan klaren. Ik wil ook dat hij slaagt, ik ben min of meer verantwoordelijk voor dat hij daar zit en ik wil niet in de weg staan van zijn plannen., aldus Mosley op BBC Radio Five Live.

Mosley was zelfs zo gul om Todt te prijzen:
Hij verdient de kans om het op zijn manier te doen. Dat is duidelijk anders, waarschijnlijk op veel vlakken beter, dan toen ik de boel runde. Het is dus een leuk idee en zeer vriendelijk van Bernie om dit te opperen, maar de waarheid is dat het niet een juiste stap zou zijn om een rentree te maken!

Het bevreemd ons waarom Bernie Ecclestone Todt aan de kant lijkt te willen schuiven, voor wat betreft de Formule 1. Is dit eigenlijk een verklaring van Ecclestone dat Todt, in zijn ogen, het niet goed doet in de F1???
Wat vind je van Ecclestone’s hersenspinsel?. Vertel het ons op het Forum!